Záběhlická devítka - prosinec2014

30.12.2014 02:25

Těsně před vánoci v neděli 21.12. se konal závěrečný turnaj série Záběhlické devítky s vyhlášením pořadí pro rok 2014. Turnaj byl pro všechny věrné návštěvníky, kteří nás navštívili pokaždé tedy jedenáctkrát, zdarma. Zároveň po kvalifikaci se losovala bowlingová koule a mobilní telefon a do slosování byli zařazení všichni, kdo během roku navštívili náš turnaj alespoň osmkrát. Šťastnými výherci byli Standa Deré, který vyhrál mobilní telefon, a bowlingovou kouli si odnesl Jiří Kotjužanský. Protože turnaj se nesl v slavnostním duchu přicházejících vánoc, bylo pro všechny účastníky připraveno občerstvení v podobě táců s chlebíčky.
Na turnaj dorazil rekordní počet účastníků 31 a tak "price money" se podle propozic zvyšovaly na celkových 2000,- a odměny byly až do šestého místa.
Díky vyšší účasti a tím pádem i mnohem větší tlačenici na 18 postupových míst se po kvalifikaci museli rozloučit i někteří favorité jako např. Milan Brabec nebo Jan Beneš.
Kvalifikaci i semifinále s velkým náskokem vyhrál Stanislav Semerák a s průměrem 261 šel jako favorit do finále. Tam ale přišel totální kolaps a bylo z toho nakonec až dvanácté místo. Naopak do té doby nenápadně hrající Mirek Nýč zahrál dvě skvělé finálové hry 267 a 239 a zvítězil. Na stupně vítězů ho doprovodili druhý nováček turnaje David Rain (244, 222) a třetí Tomáš Rathouský (208, 241). Vítězná trojice si rozdělila zvýšené odměny v poměru 600Kč-400Kč-200Kč a nezbytné medaile. Po stokoruně dostali i Pekár Petr, Švec Ladislav, Kubelková Lucie, kteří se umístili na 4-6 místě. Prémiovou cenu HRABAL SEKT brut za nejvyšší nához od sponzora nejvyššího náhozu vinařství Hrabal si nakonec za výkon 287 z kvalifikace odnesl Stanislav Semerák.

Poslední turnaj už neměl vliv na závěrečné celkové pořadí prvních tří celé série pro rok 2014 a tak jasnou vítězkou se stala Kubelková Lucie před Dušanem Kovaříkem a Josefem Colonem. Věcné ceny byly připraveny až do desátého místa.

Po turnaji jsme ještě oslavili konec ročníku 2014. Ti co zůstali určitě nelitovali.

Další ročník zase začne v lednu a přesné termíny vystavíme zde na začátku roku.

StS. & DuKo

Vyhlašování výsledků série:

Věcnou odměnu si odneslo prvních deset:

Oslava aneb "After party"