Záběhlická devítka - říjen 2014

20.10.2014 00:50

V neděli 19.10. se konal již desátý turnaj Záběhlické devítky a to také znamenalo, že těm co mají plný počet odehraných turnajů, se nejnižší výsledek z celoroční série odečte. Celkem se totiž počítá jen devět nejlepších za celý rok a tak se pořadí nyní může rapidně měnit, zvláště u těch co vynechali některé turnaje.

Tentokrát byla celkem hojná účast 22 bowlerů a bowlerek, takže se po kvalifikaci loučili s turnajem čtyři hráči. Podobně jako minule, kvalifikaci se slušným průměrem 241,3 vyhrál Standa Semerák, tím ale podobnost končila. Dále se mu vůbec nedařilo a skončil až na osmém místě.

Výsledky semifinále přinesly velká překvapení v podobě vyřazení Jana Beneše nováčkem Martou Volfëlovou a jednoho z favoritů na celkové vítězství Pepi Colona Ludvíkem Midrlou spolu s Jirkou Kotjužanským.

Hvězdou dne se ale stal mladý junior Lukáš Gurgul, který už minule na sebe upoutal pozornost druhým místem a velmi dobrým výkonem ve finále. Během kvalifikace se ještě rozehříval, ale od semifinále nezahrál méně než 225 a finále vyhrál super výkonem 522 daleko převyšujícím ostatní soupeře. Tento výsledek dosáhl i díky nejvyššímu náhozu dne 296, za který si jeho táta odnesl prémiovou cenu HRABAL SEKT brut od sponzora nejvyššího náhozu vinařství Hrabal.

Podobně na tom byla i Lucka Kubelková, která se na bednu vrátila po čtyřech měsících. Finálový nához 453 ji posunul na druhé místo a tím i do celkového vedení série Záběhlické devítky.

Nejtěsnější rozdíl dělil třetí a čtvrté místo. Jediná kuželka rozhodla o třetím místě Anežky Lencové (441) a „bramborové medaili“ dnes výborně hrajícího Milana Brabce (440).       

Vítězná trojice si rozdělila odměnu v poměru 500Kč-300Kč-200Kč a nezbytné medaile.

V celkovém pořadí vede tedy nově Lucie Kubelková před Dušanem Kovaříkem a Josefem Colonem. Nejlepší vyhlídky na celkové vítězství má Lucie i vzhledem k pravidlu započítávání devíti nejlepších výsledků.

Další turnaj Záběhlické 9 je jako vždy v neděli 23.11.2014 13:00. Přihlásit se můžete na https://www.obsazovacky.cz/turnaje/entry.php?lang=cz&id_turnaj=504. Celkový stav série najdete na https://zabehlicka-devitka.webnode.cz/celkove-poradi/ a bodování do žebříčku Firotour najdete na https://www.bowlingweb.cz

StS. & DuKo