Záběhlická devítka - srpen 2014

02.09.2014 12:00

Záběhlickou 9 vyhrál již podruhé Miroslav Nýč

V neděli 31.8. pokračovala na Ovčíně série Záběhlické devítky osmým turnajem tohoto roku. Tentokrát si přišlo zahrát jen 15 bowlerek a bowlerů, přesto o zajímavé souboje a vysoké náhozy nebyla nouze.

Kvalifikaci vyhrála trojnásobná letošní vítězka Lucie Kubelková (679), Lucka si zároveň odnesla prémiovou cenu HRABAL SEKT brut od sponzora nejvyššího náhozu vinařství Hrabal za nejvyšší nához turnaje -  274, který „vytvořila“ v první semifinálové hře. Finále již Lucii tolik nevyšlo a nakonec skončila na šesté příčce.

S ohledem na počet bowlerů byly semifinálové boje pro prvních 6 hráčů pouhou formalitou, dalších 9 se utkalo o zbylých 6 finálových míst. Žádné překvapení se v semifinálových bojích neudálo. 

Finále začal pěkně zostra vítěz posledního turnaje Jan Beneš (242), ale nepovedená druhá hra znamenala pro Honzu až deváté místo. A tak na stupních vítězů stanuli ti, kterým se druhá finálová hra povedla. Třetí místo vybojoval po hrách 212 a 255 Petr Vrba a získal tak bronzovou medaili. Po pěkných náhozech nejen v semifinále, ale tentokrát i ve finále (246, 224), vybojoval druhé místo a stříbrnou medaili spolupořadatel série Z9 Dušan Kovařík.

A kdo tedy vyhrál?? Ten kdo přišel pozdě. V časovém presu nahozených 416 v kvalifikaci by Mirkovi obvykle nestačilo na postup. Ale Miroslav Nýč se už v semifinálovém kole začal „srovnávat“ a druhá finálová hra (265) ho donesla na místo nejvyšší. S celkovým finálovým náhozem 474 tak vyhrál o 4 kuželky již svůj druhý turnaj ze tří účasti, přičemž jednou z toho bylo druhé místo! Nelze jinak než smeknout.

Tentokrát všichni medailisté získali pouze pamětní medaile. Obvyklé price money 500-300-200 Kč vzhledem k počtu účastníků podle propozic nebyly uděleny.

Další turnaj Záběhlické 9 je jako vždy v neděli, a to 28.9.2014 13:00. Přihlásit se můžete na https://www.obsazovacky.cz/turnaje/entry.php?lang=cz&id_turnaj=504. Celkový stav série najdete na https://zabehlicka-devitka.webnode.cz/celkove-poradi/ a bodování do žebříčku Firotour najdete na https://www.bowlingweb.cz

StS. & DuKo