Záběhlická devítka - září 2014

29.09.2014 00:28

V neděli 28.9. se konal další turnaj Záběhlické devítky. Na turnaj si našlo cestu 16 bowlerů a bowlerek a tak z kvalifikace všichni postupovali do semifinále a první čtyři měli navíc i jistý postup do finále.

Kvalifikaci vyhrál s velmi slušným náhozem 803 Stanislav Semerák. Hned první hrou (300) si také zajistil cenu za nejvyšší nához turnaje prémiovou cenu HRABAL SEKT brut od sponzora nejvyššího náhozu vinařství Hrabal.

Překvapení jsme se dočkali hned v semifinále, kdy oba nováčci turnaje Václav Zmatlík a Ludvík Midrla postoupili do finále na úkor již ostřílených borců Záběhlické devítky Petra Vrby a Miroslava Nýče.

Na rozdíl od minulých turnajů tentokrát padala obecně nižší čísla, pouze Dušan Kovařík a Standa Semerák si drželi průměr vysoko přes 220. Dušanovi ale vůbec nevyšlo finále a skončil až na desátém místě.

Standovi naopak forma vydržela a s celkovým náhozem 479 s přehledem zvítězil. S odstupem 42 kuželek se na druhém místě umístil junior Lukáš Gurgul a to především zásluhou druhé hry 250, která byla i nejvyšší hrou finále. Zatímco odstupy prvních tří byly celkem značné, souboj o třetí místo byl velmi těsný. Čtyři hráči se vešli do rozdílu šesti bodů! Z tohoto souboje nakonec vítězně vyšel Josef Colon o dvě kuželky před čtvrtou Lucií Kubelkovou.

Tentokrát všichni medailisté získali pouze pamětní medaile. Obvyklé price money 500-300-200 Kč vzhledem k počtu účastníků podle propozic nebyly uděleny.

 

V celkovém pořadí stále vede Dušan Kovařík před Josefem Colonem a Lucií Kubelkovou.

Další turnaj Záběhlické 9 je jako vždy v neděli, a to tentokrát už 19.10.2014 13:00. Přihlásit se můžete na https://www.obsazovacky.cz/turnaje/entry.php?lang=cz&id_turnaj=504. Celkový stav série najdete na https://zabehlicka-devitka.webnode.cz/celkove-poradi/ a bodování do žebříčku Firotour najdete na https://www.bowlingweb.cz

StS. & DuKo